آموزش کارآفرینی
اگر قصد دارید با سرمایهی بسیار کمی شروع به کارآفرینی کنید حتما این محتوا را که دربارهی آموزش کارآفرینیست از دست ندهید. کارآفرینی دنبال کردن فرصتها فراتر از منابع کنترل شده است. برای کارآفرینی فرهنگ واژگان Merriam-Webster تعریفی را ارائه می دهد: یک کارآفرین « شخصی است که یک کسب و کار را شروع می کند و برای بدست آوردن سود مایل است خطر ضرر احتمالی را نیز بپذیرد».
کارآفرینی عمل ایجاد اشتغال و در عین حال دستیابی به سود است. این تعریف اساسی کارآفرینی، کمی محدود کننده است. تعریف کارآفرینی مدرنتر نیز در مورد تغییر جهان با حل مشکلات بزرگ است. به طور سادهتر میتوان گفت: کارآفرینی ظرفیت و تمایل برای توسعه، سازماندهی و مدیریت یک شرکت تجاری به همراه خطرات آن به منظور سودآوریست. بارزترین نمونه کارآفرینی، شروع مشاغل جدید است.
در شروع برنامهریزی اولیه، بحث یادگیری آموزش کارآفرینی و استفاده از تجارب افراد موفق را فراموش نکنید. آموزش کارآفرینی برای استارت یک کسب و کار جدید بسیار به شما کمک خواهد کرد. قبل از هر اقدامی برای شروع خوب است این را بدانید که باید در هزینهها صرفهجویی داشته باشید. و آگاه باشید که کار با مدل تجاری و پلن پیشنهادی شما آغاز میشود.
در حالت ایدهآل، زمان استارت پروژه با سرمایه بسیار اندک، خودتان به عنوان الگوی اصلی برای پیشرفت کار به حساب میآیید. اما فراموش نکنید که باید آموزش کارآفرینی و نکات مهم را از افراد ممتاز در حیطهی کسب و کارتان برای طی کردن مسیری درست به دست آورید.
آموزش کارافرینی با سرمایه اندک
شاید در ابتدا شروع یک تجارت با سرمایه کم بسیار چالش برانگیز باشد، اما میتوان این کار را انجام داد علیالخصوص اگر در مرحلهی اول، از آموزش کارآفرینی توسط کارآفرینان خبره بهرهمند شوید. واقعیت این است که اگر با سرمایههای بسیار کمی کسب و کارتان را شروع کنید بهترین کار را انجام دادهاید. چون اگر در ابتدا هزینههای بالایی را تقبل نکنید؛ به نفع شماست و در صورت مواجه شدن با شکست سرمایه زیادی را از دست نمیدهید.
پول نقد همان چیزی است که تجارت شما را تأمین میکند، بنابراین داشتن پول نقد یک چالش اساسی برای همه مشاغل است. در هر شغل تجاری، جریان مثبت وجه نقد یا افزایش سریع پول نقد در کسب و کار برای موفقیت بسیار مهم و ضروری است. این یک عامل اصلی در جهت دستیابی به اهداف تجاری بلند مدت است. همچنین شرکت در کلاسهای آموزشی -جهت آموزش کارآفرینی- وآشنایی با راههای موفقیت در شروع کسب و کار مهم است تا شما را از راههای طی شده توسط کارآفرینان گذشته و رموز موفقیت آنها آگاه سازد. حتی اگر شما کارآفرین موفقی هستید، همیشه به دنبال کسب تجربه از افراد دیگر و یادگیری مطالب به روز در حرفه خود باشید و همواره از آموزشهای کارآفرینی به خصوص در شروع کارتان بهرهمند شوید.
ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان
آیا تا به حال کارآفرین موفقی را دیدهاید که آرزو داشته باشید مانند او زندگی کنید و روزی مثل آن فرد موفقیتهای چشمگیری به دست آورید؟ شاید فکر کرده ید: “اگر آن ها می توانند این کار را انجام دهند، من هم می توانم”.البته که میتوانید. اما بسیاری اوقات، دستاوردهای کارآفرینان به راحتی و یا به طور تصادفی بهدست نمیآید. حقیقت این است که آنها برای موفقیت در کارآفرینی دارای ویژگیهای شخصیتی خاصی هستند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
پایداری
برخی میگویند کارآفرینان از خطر نمیترسند. اما برای همه این مساله صادق نیست. همهی انسانها تا حدی احساسات مشابهی با یکدیدگر دارند مثلا همه گاهی دچار ترس و نگرانی میشوند. حنی بعضی اوقات هراس دارند که خطرات احتمالی را بپذیرند. اما آنچه کارآفرینان را از دیگر افراد جامعه متمایز میکند بیباکی نیست بلکه پایداری و مقاوت است. معمولا در دورههای آموزش کارآفرینی گفته میشود که ترس یکی از چالشهایی است که در کارآفرینی با آن روبهرو هستید. اما به جای اینکه در برابر ترس قرار گیرید یا اینکه کنترل آن از دستتان خارج شود باید این احساس مخرب را پشت سر بگذارید. کارآفرینان تسلیم نمیشوند. درعوض سعی میکنند تا شکست را به عنوان گزینهای برای درس گرفتن از اشتباهتشان استفاده کنند و این گونه مسیر موفقیت را طی کنند. معمولا در کلاسهایی که برای آموزش کارآفرینی برگزار میشود، این نکته بسیار مهم مورد توجه قرار میگیرد.
انگیزه
انگیزه یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی است که کارآفرینان را به حرکت در می آورد و همواره در آموزشهای کارآفرینی این خصوصیت مهم به افراد گوشزد میشود. بسیاری از کارآفرینان از آنچه انجام میدهند لذت میبرند و آنقدر علاقهمند هستند که نمیتوانند تا صبح منتظر بمانند و دوباره شروع کنند.البته ممکن است انگیزههای دیگری نیز داشته باشند، مانند رفاه مالی یا تحقق ایده. اما مهم نیست که چه چیزی آنها را برای رسیدن به اهدافشان سوق می دهد، روشن است که کارآفرینان واجد انگیزه هستند.
فداکاری
از دیگر مواردی که در آموزش کارافرینی برای افراد تازهکار توضیح داده میشود، فداکاری است. کارآفرینان ساعتهای طولانی و سختی را برای ساختن مشاغلشان میگذرانند. آنها در طول این راه، بسیاری از تعطیلات، دورهمیهای خانوادگی و تفریحات شخصی که دیگران از آن لذت میبرند را کنار میگذارند و در عوض روی اهداف و مشاغل خود تمرکز میکنند. حتی با تمام خستگیهایشان تا زمان رسیدن به هدف دست از تلاش و پشتکار برنمیدارند.
چشم انداز
کارآفرینان واقعی مشاغل خود را آنگونه که به چشم مردم میآید نمیبینند. به عبارت دیگر، آنها دیدگاه متفاوتی دارند. مشاغلشان رشد میکند زیرا آنها برای آینده برنامه ریزی میکنند و به روزهایی میاندیشند که به موفقیت رسیدهاند.
خلاقیت
خلاقیت یکی دیگر از ویژگیهای شخصیتی است که توسط کارآفرینان نمایش داده میشود آنها وقتی با چالش مواجه تسلیم مخواهند شد. کارآفرینان تمام زوایا و روشهای مختلفی را که ممکن است مشکلات را حل کنند مورد بررسی قرا میدهند. به عبارت دیگر، فرای ذهنیت سایرین فکر می کنند تا کارها را انجام دهند. هر چند که حضور در جلسات آموزشهای کارآفرینی به افزایش خلاقیتتان کمک میکند اما باز هم نیاز است به صورت درونی بتوانید اوضاع بحرانی را کنترل کرده و خلاقیت به خرج دهید.
انعطافپذیری
اگر رفتار کارآفرینان را از نزدیک بررسی کنید، میبینید که انعطاف پذیر هستند. پی بردن به این مساله یعنی فراگیری نکتهی مهمی از آموزشهای کارآفرینی که به راحتی میتوانید این خصوصیت را در خود تقویت کنید. همه صفات دیگر که تا اینجا توضیح دادیم مهم بودند، اما انعطافپذیری به کارآفرینان اجازه میدهد تا متناسب با موقعیت سازگار شوند و در نهایت مشتری خود را راضی نگه دارند. واضح است که برای موفقیت در کارآفرینی ویژگیهای شخصیتی خاصی لازم است. بعضی ازآنها را میتوانید با شرکت در کارگاههای آموزش کارآفرینی به صورت اکتسابی بهدست آورید بعضی دیگر را هم باید به شکل ذاتی داشته باشید.اما این بدان معنی نیست که شما نمیتوانید آنها را توسعه داده و موفق شوید.
اهل یادگیری هستند.
کارآفرینان موفق تشنه آموختن مطالب نو در حرفه خود و به روز رسانی علمشان هستند. آن ها در پی موفقیت به هرجایی سر میزنند و آموزش و یادگیری راههای جدید را الویت خود قرار میدهند. یکی از آموزشهای کارآفرینی که در بدو شروع به افراد داده میشود این است که همیشه به فکر نو کردن اندیشههای خود باشند.
توصیههایی در رابطه با آموزش کارآفرینی
همیشه برای شروع یک کار جدید نیاز به داشتن اطلاعاتی هستید که شما را از گمراهی خارج کند. برای استارت زدن کسب و کاری که تا به حال در آن تجربهای نداشتهاید و قصد ایجاد کارآفرینی دارید حتما برای کسب تجربه و آموزش کارآفرینی به افراد کارآمد مراجعه کنید. ما نیز در هلدینگ بینالمللی خندان مشغول به آموزش کارآفرینی و انتقال تجارب ارزشمند خود به مدیران اصناف مختلف هستیم.
یکی از مسائل مهمی که در مشاورههای کسب و کار وآموزش کارآفرینی گفته میشود این است که بدون فکر کردن و تصمیمگیری در مورد چگونگی رشد در تجارت خود، هزینهای متقبل نشوید. اگر آنچه هزینه میکنید برایتان سودی ندارد یا شما را قادر به ارائه خدمات بیشتر به مشتریان نمیکند، روال پرداختتان را متوقف کنید. هزینههای خود را پایین نگه دارید و حساب هر ریالتان را داشته باشید.
حساب بانکی شخصی شما نباید منبعی برای خرجهای کسب و کارتان باشد. هر چند آمادگی داشته باشید برای اولین سال کاری خود، مقداری از پول این حساب استفاده کنید. برای چند سال اول فعالیتتان، ممکن است کمترین حقوق را به کارمندانتان بپردازید و حتی هزینهٰهای شخصی خود را تا حد ممکن کاهش دهید.
فکر نکنید که باید همه چیز را همان ابتدا برای آغاز تجارتتان خریداری کنید. حتی میتوانید محل کار و تجهیزات لازم را به جای خرید اجاره کرده یا با کسی شریک شوید.
یکی از نکاتی که در آموزشهای کارآفرینی مطرح میشود این است که از ابر و نرمافزار به عنوان یک سرویس (SaaS) استفاده کنید. SaaS( خدمت نرمافزاری) راهکاری است که شیوه ذخیره و دسترسی به نرمافزارها را تغییر داده است. به طور سنتی نرمافزارهای مورد استفاده روی همان کامپیوتری نصب و اجرا میشوند که قرار است در آنجا مورد استفاده قرار گیرند.
در حالی که SaaS این شیوه را با میزبانی نرمافزارها روی یک سرور از راه دور تغییر میدهد. در نتیجه این نرمافزارهای کاربردی و خدمات بهوسیله یک کاربر از راه دور و با استفاده از اینترنت قابل دسترسی خواهند بود. بنابراین هزینه استفاده بسیار پایینتر میآید.
گردش حساب خوبی در بانک خود داشته باشید. مرتب با بانک در ارتباط باشید و از تسهیلات آن استفاده کنید. این کار به شناخته شدن شما کمک میکند.
برخی از اصول اصلی حسابداری را بیاموزید. البته در حدی که این درک را داشته باشید چگونه درآمد و هزینههای خود را پیگیری کنید و تعیین کنید کدام فعالیتها سودآور هستند. باید بتوانید جریانهای اقتصادی را که در سرمایهگذاری شما تاثیرگذار است پیشبینی کنید.
یکی از مباحثی که در آموزش کارآفرینی بحث میشود استخدام کارکنان پارهوقت جهت صرفهجویی در هزینههای پرداختیست. پس شما هم این نکته را رعایت کنید.
یک مشتری خوب که به راحتی با شما کار میکند و به موقع حسابش را تسویه میکند، بهتر از سه مشتری بد است که دو برابر بیشتر خرید می کنند اما هرگز به وقت مناسب هزینهها و دیونشان را نمیپردازند.
همیشه بهخاطر داشته باشید که «پول نقد پادشاه است» و سود خالص مهمتر از اهداف طولانی مدت با درآمد بالا است. این مساله به وفور در دورههای آموزش کارآفرینی مورد بحث قرار میگیرد.
آشنایی با انواع کارافرینان
یک عنصر مشترک که همه کارآفرینان در آن مشترک هستند، آرزوی ایجاد آزادی در کار و زندگی از طریق کارآفرینی است. هنوز برخی کارآفرینان نمیدانند که چرا پیشرفت نمیکنند یا برای آیندهی تجارت خود چه کارهایی باید انجام دهند. دریافت توصیههای آموزش کارافرینی از افراد صاحبنظر در مورد رفع این مساله مهم به نظر می رسد. درک انگیزهی شما به عنوان یک کارآفرین میتواند کلید اصلی رشد کسب و کارتان و دستیابی به نقاط عطف دررسیدن به موفقیتی باشد که در جستجوی آن هستید. سعی کنید بیشتر درباره خود و انگیزهتان مطالعه کنید و به دنبال آموزشهای مکمل مانند آموزش کارآفرینی باشید.
در این قسمت به معرفی پنج نوع کارآفرین پرداختهایم. با خود صادق باشید و ببینید که در کدام دسته قرار گرفتهاید و آرزو دارید در آینده جزو کدام یک از آنها باشید. اینکه بدانید در چه گروهی هستید کمک میکند که اگر نیازی به کسب اطلاعات و آموزش کارآفرینی احساس کردید، آموزش دقیقتری هم به دستتان برسد.
کارآفرین محقق
این کارآفرینان عاشق یادگیری هستند. آنها هر برنامه و نتیجه احتمالی را برای شروع یا رشد یک تجارت بررسی می کنند و همچنین در یادگیری هیچ مشکلی ندارند
کارآفرینان مصمم میدانند که موفقیت بدون تقلید کردن از ایدههای دیگران هم امکان پذیر است و همهی کارهایی را که انجام میدهند برای شروع یا رشد تجارتشان لازم میدانند. چرا که آنها از قبل برنامههایشان را معین کردهاند.
کارآفرین برجسته
این کارآفرینان تمام مراحل کارآفرینی و ایجاد یک تجارت را پشت سر گذاشته و به موفقیت رسیدهاند. آنها مواردی را کشف کردهاند که به شما در رسیدن به موفقیت کمک میکند. این کارآفرینان پی بردهاند چگونه با مشتری خود ارتباط برقرار کرده و بزرگترین معضلات را برطرف سازند. سعی کنید برای دریافت بهترین آموزش کارآفرینی به این افراد مراجعه کنید.
انواع کارافرینی
در دنیای امروز اکثر مشاغل هنوز مشاغل کوچک هستند. در ایالات متحده، 99.7٪ از کل شرکتها مشاغل کوچک هستند و 50٪ از کل کارگران غیر دولتی را استخدام میکنند و عمدتاً سودآور است. اما فقط برای تأمین درآمد و حمایت از خانواده خود سود کسب می کنند. در ایران هم بهصورت متوسط هر ساله 90000 موقعیت شغلی تازه در کسب و کارهای کوچک بهوجود میآید. اینگونه مشاغل برای جذب سرمایه، فاقد سرمایهگذار هستند و از طریق دوستان و خانواده یا وامهای تجاری کوچک تأمین میشوند.
نمونههایی از کارآفرینی در مشاغل کوچک شامل آرایشگاهها، فروشگاههای مواد غذایی، برق، نجاری، نقاشی، عکاسی، لوله کشی، مشاوران، نویسندگان و غیره.
کارآفرینی با سرمایه اولیه
در این نوع کارآفرینی، کارآفرینان با اعتقاد به اینکه دیدگاه آنها میتواند جهان را تغییر دهد ، کار خود را آغاز میکنند. بودجه آنها از طریق سرمایهداران تأمین میشود و بهترین کارمندان را استخدام میکنند. پیدا کردن یک مدل تجاری پرسود هدف آنها خواهد بود. همچنین برای رشد مشاغل خود نیازمند به جذب بودجه بیشتر از سرمایه داران هستند. این نوع از کارآفرینی بخش کمی از کل مشاغل را تشکیل میدهند. نمونه هایی از کارآفرینی با سرمایه اولیه شامل فیسبوک، اینستاگرام، خرید آنلاین الکترونیک و غیره است.
کارآفرینی شرکت های بزرگ
شرکتهای بزرگ از طریق نوآوری، محصولات جدیدی ارائه میدهند که انواع مختلفی از محصولات اصلی آنهاست. محصولات جدید به منظور رفع نیازهای مشتری و فناوری پیشرفته تولید شدهاند. اغلب، شرکت ها این کار را با همکاری یا خریدن شرکتهای نوآورانه انجام می دهند.
نمونه هایی از کارآفرینی شرکت های بزرگ شامل گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و غیره است.
کارآفرینی اجتماعی
کارآفرینی اجتماعی زمانی اتفاق میافتد که یک کارآفرین بتواند برای حل نیازها و مشکلات اجتماعی، محصولات و خدماتی ایجاد کند. هدف آنها تنها سود آوری نیست بلکه اهداف انسان دوستانه هم در این مساله دخیل است دارند.
یکی از نمونههای کارآفرینی اجتماعی، سازمانی به نام Safepoint Trust توسط Marc Koska است که برای طراحی مجدد ابزارهای پزشکی و معرفی سرنگ یکبار مصرف ارزان برای کلینیکهایی که سرمایه اندکی دارند در سراسر جهان تلاش می کند. این سازمان توانست با دستیابی به سرنگی به نام Auto Disable ، 4 میلیارد تزریق ایمن را در 40 کشور انجام دهد.
هر فرد مستقل از خصوصیات رهبری میتواند در دنیای امروز کارآفرینی کند(البته بهتر است با آموزش کارآفرینی وارد عمل شوید). گرچه خطرات و مسئولیتهای زیادی نیز در کنار آن وجود دارد.
اطمینان حاصل کنید که در راهاندازی کسب و کار خود موارد ذکر شده را رعایت کردهاید و نکات مربوط به آموزش کارآفرینی را که بالاتر اشاره کردیم در شغلتان به کار گرفتهاید.
عوامل شکست کارآفرینان در ایران
پیرو توصیههایی که برای آموزش کارآفرینی گفته شد؛ طبق مطالعات انجام شده در ایران مهمترین عامل که 80 درصد کارافرینان را با شکست روبهرو میکند «آگاه نبودن از بحران های اقتصادی» است. مورد دیگر اثرگذار «ضعف مهارت های مدیریتی» در زمینههای مختلف بازار، منابع انسانی و منابع مالی است. عامل بعدی« ارزیابی غیر واقعی طرح و هدف کارآفرینی» ثبت شده است.
در نهایت «نداشتن انگیزه کافی و خستگی و دلسردی از کار» و نیز «فعال نبودن در شبکههای کاری و تعامل و ارتباط نداشتن با سایر کارآفرینان موفق جهان» از عوامل رشد منفی کسب و کار است.
معرفی برخی از کارآفرینان برتر ایرانی
بهروز فروتن کارآفرین و بنیانگذار شرکت بهروز است. وی بیش از چهارصد لوح و تندیس افتخار داخلی و بینالمللی دریافت کرده، نخستین سفیر یونیسف در ایران بوده و در سال ۸۴ بعنوان قهرمان قهرمانان صنعت غذایی انتخاب و تمبر یادبودی نیز به همین مناسبت در ایران منتشر شدهاست.
استاد عارف خندان به عنوان کارآفرین موفق، مدرس کارافرینی، تولیدکننده، نویسنده و تاجر موفق شناخته شده است. وی با تاسیس هلدینگ بینالمللی خندان علاوه بر تجارت و کارتولیدی در بخش آموزش هم خدمات ارزندهای ارائه داده است. از جمله این اقدامات میتوان به برگزاری همایشهای آموزشی و مشاوره دادن به کارآفرینان و صاحبان کسب و کار اشاره کرد.
استاد احد عظیم زاده یکی از موفقترین افراد ایران زمین در زمینهی ثروت آفرینی است و سلطان تجارت فرش نام گرفته است.
سعید سعادت تحصیلات خود را در رشته متالورژی دانشگاه صنعتی شریف در سال 1355 به اتمام رساند. از مهم ترین فعالیتهای آموزشی تکنولوزی اطلاعاتی، تاکنون چاپ بیش از ششصد عنوان کتاب در سی شاخه برنامهریزی ارتباطات، مدیریت و آموزشهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
همین الآن دانلود کن | اپلیکیشن مسیر ثروت آفرینی
ارتباط با ما
دفتر مشهد: ۳۶۰۲۱۳۰۱ ۰۵۱
تلفن دفتر تهران :۰۲۱۶۶۵۶۰۸۵۹- ۰۲۱۶۶۵۶۰۸۵۱
همراه: ۰۹۱۲۹۴۶۱۳۵۳ – ۰۹۱۲۹۴۶۱۳۵۱