
اعتماد به نفس در کودکان
وقتی به بچه ها اجازه داده می شود تا دورتر از محیط خانه به کاوش بپردازند، در بزرگسالی انسان هایی ماهرتر و موفق تر وبا اعتماد به نفس بیشتری می شوند. در دنیای ما مردان در مقایسه با زنان از آزادی بیشتری برای کشف محیط اطراف خود و اضطراب کمتری برای یافتن راه زندگی در بزرگسالی برخوردارند.
اکثر والدین و مراقبان در جهت ایجاد اعتماد به نفس در کودکان تلاش می کنند – اما چگونه؟ با توجه به مطالعه منتشر شده در “Cognitive Research: Principles and Implications”، اجازه دادن به کودکان که در کاوش بیشتر در خانه ممکن است به دستیابی به این هدف کمک کند.
اعتماد به نفس در یافتن راه ها می تواند بسیار مفید باشد
همانطور که کاوش در محیط اطراف می تواند حس جهت گیری فرد را تقویت کند، تجربیات اولیه در یادگیری اغلب می تواند بر مهارت های حل مسئله که اغلب برای پیشرفت در بزرگسالی ضروری ست، تأثیر بگذارد.
درک تحقیق
برای یک مطالعه، 159 دانشجوی کارشناسی مجموعه ای از پرسشنامه ها را در یکی از دانشگاه های میامی در زمینه تجربیات خود در دوران کودکی، شیوه های برقراری ارتباط و هرگونه اضطراب مرتبط تکمیل کردند.
یافته ها نشان می دهد به طور کلی، مردان احساس راحتی بیشتری در توانایی های ارتباطی خود دارند، زیرا اغلب در کودکی ترغیب می شوند دورتر از خانه کاوش کنند – احتمالاً عاملی برای ایمنی و هنجارهای جنسیتی ست.
ایمنی کلید مهمی ست
آلن به خوانندگان هشدار می دهد که تصور نکنند همه کودکان باید کیلومترها دورتر از خانه سرگردان شوند، زیرا ایمنی در این مطالعه مطرح نبوده است.
آلن می گوید: «این تحقیق نشان می دهد که هرچه بیشتر افراد در کودکی از خانه خارج می شدند و مشغول دویدن یا گشت و گذار بودند، در بزرگسالی با اضطراب کمتر و اعتماد به نفس بیشتری روبرو بودند و احتمالاً از یک استراتژی جهت گیری استفاده می کردند. همچنین نشان می دهد که هرچه بیشتر به کودکان اجازه می دهیم تا به جستجوی محیط پیرامون خود بپردازند، نگرانی آن ها از حرکت در دنیای آینده کمتر خواهد بود.»
به گفته آلن، کودکان باید تشویق شوند که با اجرای برنامه ها یا انجام بازی هایی به سبک گنج یابی، محیط خود را با خیال راحت کشف کنند، زیرا مساله فقط در خارج از خانه بودن نیست، بلکه در مورد کاوش در خارج است.
او می گوید: «قرار گرفتن در معرض محرک های محیطی و یادگیری مداوم چیزی ست که باعث افزایش مهارت های ناوبری و ارتباطی و کاهش اضطراب کودکان می شود، بنابراین ارتباطات در مغز به طور بالقوه تقویت می شود.»
شکل های یادگیری اعتماد به نفس
در حالی که تجربیات یادگیری اولیه فرصتی برای کشف جهان پیرامون است، محققان اهمیت آن ها را برای ارتقاء احساس موفقیت و شایستگی نیز بیان می کنند.
آن ها می گویند: «اگرچه محافظت از فرزندانمان وسوسه انگیز است، اما فراهم آوردن فرصت های یادگیری متناسب با سن، برای شکل گیری رشد آن ها در آینده ای با اعتماد به نفس و شایسته بسیار مهم است.»
با اینکه بین مردان و زنان از نظر توانایی دیداری- فضایی وجود دارد ، زیرا مردان تمایل به عملکرد بهتر از زنان در این زمینه دارند. این تحقیقات همچنین نشان می دهد که دختران می توانند مهارت های دیداری-فضایی برابر با مردان را در اختیار داشته باشند، در صورتی که از فرصت های برابر برای یادگیری برخوردار شوند.
محققان همچنین می گویند: «والدین می توانند با فراهم آوردن فرصت های یادگیری مناسب برای کودکان خردسال از هر جنسیتی، نقش مهمی در این فرایند یادگیری ایفا کنند. کمک به کودکان خردسال برای موفقیت در فرصت های یادگیری نیز می تواند حس اختیار و اعتماد به نفس آن ها را تقویت کند و در ادامه یادگیری و تقویت مهارت ها ترغیب شان کند.»
“Krystal Jagoo”