احساس تنهایی
ارتباطات بخش مهمی از دنیای امروز ما را می سازند، اگر ارتباط نامناسبی با اطرافیان خود داشته باشید این ارتباط نامناسب به شکست رابطه شما می انجامد. بنابراین می توان با استفاده از مهارت های ارتباطی، کیفیت روابط را افزایش داده و از شکست آنها جلوگیری کرد. احساس نادیده گرفته شدن، تنهایی و دوستی نداشتن، می تواند عزت نفس و اعتماد به نفس شما را ازبین ببرد و احساس انگیزه برای معاشرت و زندگی را حتی دشوارتر کند.
اگر اخیراً به این درک رسیده اید که هیچ کس شما را دوست ندارد یا اگر این دست همان چیزیست که تمام زندگی خود را احساس کرده اید، این راهنما برای شما مناسب است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا برخی اشتباهات رایج در برقراری ارتباط با دیگران را معرفی کنیم.
دلایل رایج نداشتن دوست
برای یادگیری اینکه اگر هیچ دوستی ندارید و احساس تنهایی میکنید؛ چه کاری می توانید انجام دهید. ما با شناسایی دلایل رایج عدم دوست داشتن برخی از افراد شروع می کنیم:
برخی از آنها به راحتی معاشرت نمی کنند یا از گفتگوهای کوچک یا مهمانی ها لذت نمی برند و حتی مردم را دوست ندارند. همچنین از اضطراب اجتماعی، کمرویی، آسپرگرز (سندرم طیف اوتیسم)، ناتوانی های جسمی یا اختلالات مانند اختلال دوقطبی یا افسردگی رنج می برند. در گذشته آسیب روحی را تجربه کرده اند یا به آنها خیانت شده است. همچنین شرایط زندگی مانند زندگی در یک منطقه روستایی، مهاجرت زیاد، یا جابجایی دوستان یا خانواده داشتن را تحت تاثیر قرار دارد.
همه این عوامل در نداشتن دوستان و احساس تنهایی ، نقش دارند.
از کلمه ما در مکالمات خود استفاده نمی کنید
برخی افراد در برقراری ارتباط با دیگران طرف مقابل خود را به چشم دشمن دیده و همین موضوع باعث می شود تا در روابط خود موفق نباشند. برای بهبود ارتباطات خود با دیگران، باید ساختار جملاتی که به کار میبرید را درک کرده و به گونه ای صحبت کنید که طرف مقابل شما را به چشم دشمن خود نبیند، به عبارت دیگر باید برای حل مشکل احساس تنهایی خود، تلاش کنید نه برای به دست آوردن پیروزی.
ارتباط چشمی برقرار نمی کنید
گاهی اوقات هنگامی که فرد دیگری در حال صحبت کردن با ماست، خودمان را سرگرم صفحه لپ تاپ گوشی یا تلویزیون میکنیم. اگر شما هم در جایگاه طرف مقابل بودید و کسی در حین صحبت کردنتان ارتباط چشمی با شما برقرار نمی کرد، احساس بدی به شما دست می داد. ارتباط چشمی با دیگران به عنوان یک قانون طلایی در برقراری ارتباط با آنها به شمار میرود.
اشتباهات رایج = از زبان بدن مناسب استفاده نمی کنید
۹۰ درصد پیام و مفهوم ارتباط شما در زبان بدن یا ارتباط چشمی شما نهفته است. اگر در حین ارتباط با دیگران از زبان بدن نامناسبی یا منفی استفاده کنید، همین موضوع یکی از عوامل شکست ارتباطات و تنهایی شما، به شمار می رود. بنابراین در حین برقراری ارتباط با دیگران به زبان بدن و ارتباط چشمی خود توجه داشته باشید.
در برابر حرف های طرف مقابل واکنشی نشان نمی دهید
حتما تا به حال برایتان پیش آمده که در حال صحبت کردن با کسی هستید اما عکس العمل طرف مقابل به گونه ایست که فکر می کنید اصلا به حرف های شما گوش نمی دهد. نشان دادن واکنش در برابر حرف های طرف مقابل، به منظور فهمیدن کامل منظور اوست.
قبل از به پایان رسدن صحبت او، آخر حرفش را حدس می زنید
گاهی اوقات همه ما انتهای مکالمه یا جمله طرف مقابلمان را می دانیم اگر قطع کردن صحبت او و حدس زدن انتهای آن به معنی این است که تمایلی به گوش کردن ندارید. برای ایجاد یک ارتباط صحیح و پایدار، بهتر است زمانی شروع به صحبت کردن کنید که می دانید حرف شخص مقابلتان به اتمام رسیده است.
اشتباهات رایج =بر مبنای احساساتتان صحبت می کنید
همه ما تجربه صحبت کردن در حین عصبانیت، خشم یا استرس را داشته ایم اما تجربه کردن احساسات شدید منفی دلیلی بر آن نیست که اجازه دهید احساس شما بر نحوه صحبت کردنتان تاثیر گذاشته و باعث ناراحتی طرف مقابلتان شود. اگر فکر می کنید که احساساتتان باعث بروز رفتار نامناسبی می شود، تا زمانی که احساس منفیتان فروکش نکرده با دیگران ارتباطی برقرار نکنید.
ارتباطات بخش مهمی از دنیای امروز ما را می سازند، اگر ارتباط نامناسبی با اطرافیان خود داشته باشید این ارتباط نامناسب به شکست رابطه شما می انجامد بنابراین می توان با استفاده از مهارت های ارتباطی، کیفیت روابط را افزایش داده و از شکست آنها جلوگیری کرد.
برای بهبود ارتباطات خود با دیگران و از بین بردن احساس تنهایی در خود، باید ساختار جملاتی که به کار میبرید را درک کرده و به گونه ای صحبت کنید که طرف مقابل شما را به چشم دشمن خود نبیند، به عبارت دیگر باید برای حل مشکلاتتان تلاش کنید نه برای به دست آوردن پیروزی. ۹۰ درصد پیام و مفهوم ارتباط شما در زبان بدن یا ارتباط چشمی شما نهفته است. اگر در حین ارتباط با دیگران از زبان بدن نامناسبی یا منفی استفاده کنید، همین موضوع یکی از عوامل شکست ارتباطات و احساس تنهایی شما، به شمار می رود